Dobrý medovník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Ořechy vlašské
  • 100 g Tuk
  • 200 g Džem rybízový
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 700 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Máslo jihočeské
  • 10 g Vanilka mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Rum
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Soda jedlá
  • 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 127.8 mg
  • Vláknina 1412 mg
  • Vitamín A 1412 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozklepneme celá vejce, vysypeme kypřící prášek, přidáme tuk, cukr, med, sodu a rukama vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Každý díl válečkem rozvalíme na plát o velikosti plechu a vysoký 5 mm. Plech vymažeme máslem, na něj rozložíme vyvalený díl, propícháme vidličkou a každý zvlášť upečeme v teplé troubě.

  • 2

    Upečené platy potřeme rumem, natřeme náplní, naskládáme je na sebe a necháme celou noc v chladu odležet. Druhý den povrch potřeme rybízovým džemem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pomletými ořechy a nakrájíme na řezy.

  • 3

    Náplň: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, cukr osmažíme, přilijeme mléko, vanilku a ještě teplé dobře rozmixujeme.

Komentáře k receptu