Chlebové dalamánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Droždí
  • 10 g Kmín celý
  • 50 g Sezam - semena
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 1627.2 mg
  • Vitamín A 1627.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 2 dl vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Chléb namočíme do 2 dl studené vody, mixérem rozmixujeme a necháme stranou. Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme celé vejce, přisypeme kmín, přidáme rozmixovaný chléb, vylijeme kvásek, sůl, rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které na teplém místě necháme 60 minut kynout.

  • 2

    Vykynuté těsto z mísy přeložíme na moukou posypaný vál, rukou prohněteme a tvoříme úhledné bochánky, které skládáme na suchý moukou vysypaný plech, který dáme na teplé místo vykynout na 15 minut. Troubu předehřejeme, dalamánky potřeme vodou, posypeme sezamovými semínky, vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut.

Komentáře k receptu