Špenátové rolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 276.4 mg
  • Draslík 792.6 mg
  • Vláknina 5657 mg
  • Vitamín A 5657 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící osolené vody vložíme na chviličku opraný špenát, ochladíme ho studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Rozsekáme v mixéru rybu a smícháme se třemi čtvrtinami citronové šťávy a 4 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme, přidáme žloutky a směs rozdělíme na 8 listů špenátu. Zavineme je a svážeme nití.

  • 3

    Košťál rozkrájíme a v horkém másle dusíme 10 minut, podlijeme bilým vínem a necháme téměř vyvařit. Přidáme zbylou smetanu a připravíme pyré. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu.

  • 4

    Zbylé listy špenátu nakrájíme na nudličky a vmícháme do omáčky. Rybí roládky necháme dovařit 10 minut a ihned podáváme.

Komentáře k receptu