Pohankové karbanátky II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Pepř černý mletý
  • 200 g Pohanka
  • 100 g Slanina anglická
  • 200 ml Smetana
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 478.8 mg
  • Vláknina 6550 mg
  • Vitamín A 6550 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do nádoby vhodné na sporák i do trouby.

  • 2

    Osolíme a opepříme je, zalijeme smetanou a 5 minut povaříme.

  • 3

    Poté pečeme 40 minut na 170 °C a nakonec 15 minut na 200 °C.

  • 4

    Pohankovou lámanku vaříme v osolené vodě doměkka.

  • 5

    Cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme nahrubo. Obojí opékáme 5 minut na oleji.

  • 6

    Poté přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a opékáme ještě 5 minut.

  • 7

    Do směsi vmícháme pohanku a majoránku.

  • 8

    Přidáme rozmělněný česnek, vejce i strouhanku a rozmačkáme.

  • 9

    Tvoříme karbanátky, které smažíme na oleji.

Komentáře k receptu