Timbaly z lososa s koprovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Losos - filety
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Kaviár
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 279.4 mg
  • Vláknina 115.4 mg
  • Vitamín A 115.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z lososa vložíme na 10 minut do mrazáku, nakrájíme na kousky, dáme do mixéru, přidáme bílek a víno. Umixujeme, osolíme, opepříme, zjemníme smetanami.

  • 2

    Čtyři formičky vymažeme máslem a naplníme losovou směsí, vaříme ve vodní lázni asi 20 minut.

  • 3

    Kopr omyjeme, osušíme, nasekáme, přidáme do majonézy, jogurtu a smetany. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 4

    Hotovou timbalu vyklopíme z formiček, ozdobíme snítkami čerstvého kopru a kaviárem.

  • 5

    Podáváme s koprovým krémem.

Komentáře k receptu