Plněný kvašený chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 80 g Salám jemný
  • 50 g Olivy černé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Olivy nakládané
  • 80 g Sýr Provolone
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 29.8 mg
  • Draslík 318.6 mg
  • Vláknina 4015.5 mg
  • Vitamín A 4015.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel.

  • 2

    Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm.

  • 3

    Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba.

  • 5

    Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu