Bavorský pudink z podmáslí s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 822 g Kompot broskvový
  • 75 g Cukr krupice
  • 750 ml Mléko - podmáslí
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Kandovaná citronová kůra
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 131.2 mg
  • Vláknina 3729 mg
  • Vitamín A 3729 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teflonovém rendlíku rozmícháme 350 ml podmáslí s cukrem. Zasypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát. Zahříváme na středním ohni, dokud se želatina zcela nerozpustí. Odstavíme z ohně a přidáme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru a zbytek podmáslí. Zakryjeme a dáme na 45 minut do lednice, občas promícháme.

  • 2

    Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku. Mixérem vyšleháme podmáslí s citrónem do pěny, asi 30 sekund. Spojíme se šlehačkou, až vznikne hladký krém. Směs nalijeme do 1,5 l velké formy ve tvaru bábovky, zakryjeme a necháme 2 hodiny v lednici.

  • 3

    Na broskvovou omáčku dáme do hrnce šťávu z broskvového kompotu, přimícháme škrob a na mírném ohni zahříváme, až směs zhoustne a začne se vařit, asi 1 minutu. Potom zlehka přidáme broskve. Omáčku zakryjeme a dáme do lednice.

  • 4

    Před servírováním vyklopíme pudink na vychlazenou mísu. Kolem něho a na vršek urovnáme broskve. Přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky kandované citrónové kůry.

Komentáře k receptu