Caesarův salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Salát římský
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 10 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 3215 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 770.9 mg
  • Vláknina 8250.3 mg
  • Vitamín A 8250.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.

  • 3

    Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.

  • 4

    Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu