Bramborová kaše s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 10 g Sýr Parmezán
  • 50 g Rukola
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 938.1 mg
  • Vláknina 10984.5 mg
  • Vitamín A 10984.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme 20 minut pod pokličkou v O,5 l osolené vody doměkka.

  • 2

    Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rukolu omyjem pod studenou vodou, otrháme z ní listy a stopky odřízneme. Několik lístků dáme stranou, zbytek v mixéru rozšleháme s česnekem, octem, olejem, pepřem a solí.

  • 3

    Uvařené brambory slijeme, necháme chvilku chladnout, a poté je rozmačkáme. Metlou k nim vmícháme ohřáté mléko a postupně i ochucenou rozmixovanou rukolu. Kaši na závěr dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Kaši podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem a ozdobenou lístky rukoly.

Komentáře k receptu