Šlehačkové kostky s banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 160 g Mouka bezlepková
  • 40 g Kakao
  • 80 g Cukr krystal
  • 80 g Cukr krystal
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Puding bezlepkový
  • 4 ks Banány
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 847 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 468.5 mg
  • Draslík 576 mg
  • Vláknina 6933.3 mg
  • Vitamín A 6933.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 414.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžících bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na plech nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.

  • 2

    Mezitím si připravíme pudingovou náplň: V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový puding a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, puding odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.

  • 3

    Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Když máme upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudingem. Uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.

  • 4

    Ozdobený korpus s banány nakrájíme na menší kostky (asi 7 x 7 cm)

Komentáře k receptu