Křehký dort s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 350 g Jahody zahradní
  • 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Smetana na šlehání
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 8 ks Jahody zahradní
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 181.4 mg
  • Vláknina 4389.3 mg
  • Vitamín A 4389.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 210 °C.

  • 2

    V míse zpracujeme sypké suroviny na těsto se zbylým změklým máslem, přidáme vejce rozšlehané v mléce a vypracujeme hladké těsto, které na lehce pomoučeném vále rozválíme. Z těsta vykrojíme kruh o průměru dortové formy, vložíme na dno formy a pečeme v předehřáté formě zhruba 20 minut. Poté korpus vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

  • 3

    V mezičase připravíme jahodovou náplň. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na plátky. Tvaroh rozšleháme s vanilkovým cukrem a mlékem, do něj lehce vmícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.

  • 4

    Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty, z nich jeden rozkrájíme na 8 klínů, které posypeme moučkovým cukrem.

  • 5

    Druhý plát položíme na plochou mísu, potřeme šlehačkovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami. Na vrch položíme do kruhu klíny z druhého plátu, poklademe očištěnými jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu