Kuřecí řízky v kefíru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí stehna
  • 500 ml Mléko kefírové
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5.9 mg
  • Vláknina 187 mg
  • Vitamín A 187 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí horní stehna nakrájíme na řízky, vložíme do mísy a zalijeme kefírem. Necháme odpočinout 24 hodin.

  • 2

    Řízky vyjmeme a po okapání je osolíme a obalíme ve strouhance smíchané s paprikou.

  • 3

    Připravené maso rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Pokrm pečeme asi 30 minut, v polovině pečení maso jednou obrátíme.

Komentáře k receptu