Nougat glacé s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kandované ovoce
  • 100 g Mandle loupané
  • 80 g Cukr krupice
  • 80 g Med včelí
  • 200 g Créme fraiche
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 4 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 97.8 mg
  • Vláknina 1399.3 mg
  • Vitamín A 1399.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandované ovoce nasekáme na co nejmenší kousky, přilijeme likér, důkladně promícháme a odložíme. Mandle nasekáme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme za stálého míchání cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme mandle a krátce osmahneme. Alobal rozložíme na prkénko a rozetřeme na něm mandlovou hmotu. Necháme ztuhnout a poté najemno nasekáme.

  • 3

    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme med a creme fraiche. Smetanu také našleháme dotuha. Do sněhové hmoty vmícháme ovoce, mandlový krokant, skořici, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Hmotou naplníme formu na biskupský chlebíček a necháme 8 hodin chladit v mrazáku.

  • 4

    Po vyjmutí formu ponoříme do horké vody a vyklopíme na mísu. Naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu