Mražená káva s mlékem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Šlehačka Pařížská
  • 60 g Cukr krupice
  • 120 g Káva zrnková
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 9.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme opravdu dobrou černou kávu z čerstvě umleté kvalitní zrnkové kávy, necháme vylouhovat, osladíme a přecedíme, abychom se zbavili sedliny, naředíme ji trochou mléka, nalijeme do formiček a dáme zamrazit.

  • 2

    Po zmražení kávu vyndáme, vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme pařížskou šlehačkou a podáváme.

  • 3

    V letních měsících je to velmi osvěžující dezert.

Komentáře k receptu