Chléb pohankový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 8 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 12.8 mg
- Vláknina 717.3 mg
- Vitamín A 717.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím. 
- 
                                2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. 
- 
                                3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. 
- 
                                4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        