Kmínový jemný chlebíček
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 28 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 209.2 mg
- Vláknina 579 mg
- Vitamín A 579 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní citronovou šťávu, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva a kmín. 
- 
                                2Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta. 
- 
                                3Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. 
- 
                                4Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá. 
- 
                                5Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        