Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 132.3 mg
- Vláknina 7203.5 mg
- Vitamín A 7203.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, ostružiny opláchneme. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní ostružiny, nakrájená jablka, želírovací cukr, fenyklová semínka, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili horkým džemem. 
- 
                                3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut. 
- 
                                4Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení". 
- 
                                5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        