Celozrnný makový kolář
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 11 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 49.2 mg
- Draslík 473.7 mg
- Vláknina 17607.5 mg
- Vitamín A 17607.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletým mákem. Ve druhé míse rozšleháme vejce s cukrem, droždím a trochou mléka. Rozšlehané vejce pak se zbytkem mléka pomalu přimícháváme do směsi mouky a máku. Nakonec vsypeme rozinky, vše důkladně promícháme. 
- 
                                2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně ho rozprostřeme. 
- 
                                3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je moučník upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme dříve. 
- 
                                4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a koláč necháme zcela vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        