Řecký chléb
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 3 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 11.6 mg
- Vláknina 6964.8 mg
- Vitamín A 6964.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vlažnou vodu, sůl, cukr, olej, hladkou mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. 
- 
                                2Hotové těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Dáme do olejem vymazané mísy a necháme 1 hodinu kynout. 
- 
                                3Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvoříme podlouhlé bochníky. Každý na povrchu nařízneme 4 zářezy zešikma. Opět necháme 1 hodinu na teplém místě kynout. 
- 
                                4Chléb pečeme v předehřáté troubě při 190 stupních 40 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        