Domácí francouzské bagety z pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 2 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.
-
2
Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto.
-
3
Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.
-
4
Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji.
-
5
Pečeme 30 minut na 200 °C.
-
6
Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 14.02.2016 19:24:58
Moc dobré bagety, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Pokud používám sušené droždí, tak už vše smíchám s moukou. Mám na mysli, sůl, droždí a cukr. Jen bych chtěla upozornit na různé velikosti sáčků s droždím, jsou od různých výrobců. Takže přečíst návod a použít tolik, kolik doporučuje výrobce na půlkilo mouky. Není kus jako kus. Za mě palec nahoru a příště se budu muset polepšit a z těsta vytvarovat bagetky delší a tenší. Před pečením jsem je nechala nakynout. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.
Odpovědět