Vločkový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka žitná celozrnná
  • 100 g Ovesné vločky
  • 300 g Pšeničná mouka hladká chlebová
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 balení Droždí sušené
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.9 mg
  • Vláknina 11513 mg
  • Vitamín A 11513 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, ocet, sůl a ovesne vločky. Zasypeme moukami, kmínem a nahoru dáme droždí.

  • 2

    V pekárně necháme vypracovat těsto i upéct chleba.

Komentáře k receptu