Rybí nákyp s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 450 g Treska aljašská
  • 115 g Těstoviny Penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 185.9 mg
  • Draslík 1274.9 mg
  • Vláknina 32106.5 mg
  • Vitamín A 32106.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé.

  • 2

    Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy.

  • 3

    V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut.

  • 5

    Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu