Ratatouille zeleninové na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 75 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 1663.3 mg
  • Vláknina 23740 mg
  • Vitamín A 23740 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriky opláchneme, zbavíme semínek a pokrájíme na plátky. Lilek očistíme a pokrájíme též na plátky. Cukety očistíme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme cibuli, česnek, papriky, rajčata a bouquet garni. Přidáme sůl, pepř a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a pod pokličkou podusíme 10 minut. Přimícháme připravený lilek a cukety a bez pokličky vaříme 10 minut za občasného míchání.

  • 3

    Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dáme do pánve a zalijeme vodou, přivedeme k varu a 12 minut vaříme. Poté je necháme okapat a dáme stranou.

  • 4

    Do zapékací nádoby přemístíme zeleninu. Uvařené brambory narovnáme přes zeleninu a brambory posypeme strouhaným sýrem. Dáme do ohřátého grilu na 5 minut.

  • 5

    Podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu