Křupavý kachní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Med včelí
  • 20 g Zázvor celý
  • 2.5 g Hořčice v prášku
  • 20 g Sójové výhonky
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Ocet Sherry
  • 25 ml Olej rostlinný
  • 12.5 ml Olej sezamový
  • 100 ml Salátový dresink
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Ředkev bílá
  • 6 ks Kachní stehna
  • 2 ks Badyán
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Potočnice
  • 1.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 342 mg
  • Draslík 296.3 mg
  • Vláknina 4811 mg
  • Vitamín A 4811 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme kachní stehna, nahrubo nakrájíme čerstvý zázvor a ze svazečku čerstvého koriandru otrháme lístky od stonků. Dále na široké proužky pokrájíme 1/2 oloupané bílé ředkve, na kousky 1 svazek jarních cibulek a nadrobno 2 svazky potočnice.

  • 2

    Kachní stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme neloupané stroužky česneku, badyán, posekaný zázvor a koriandrové stonky, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Na zmírněném ohni vaříme doměkka asi 45 minut. Vyjmeme kachní stehna, necháme je vychladnout, vykostíme je a zbavíme kůže a tuku. Maso pokrájíme na špalíčky silné asi 1 cm.

  • 3

    V misce připravíme omáčku smíchámím 100 ml dresinku s medem a sójovou omáčkou (salátový dresink) se 4 lžícemi kečupu, dále si opražíme 2 lžíce sezamu.

  • 4

    Ve velké pánvi se zabroušeným dnem rozehřejeme olej a dokřupava na něm osmažíme kachní špalíčky, které ihned po osmažení obalíme v omáčce. Ve velké míse promícháme kachní špalíčky s pokrájenou ředkví, koriandrovými lístky, potočnicí, cibulkou a sójovými výhonky.

  • 5

    Salát rozdělíme na misky a servírujeme posypané opraženým sezamem.

  • 7

    Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]:

  • 8

    V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry ocet, sezamový olej a nakonec olej rostlinný. Směs šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota, která má konzistenci mezi vinaigrettem a majonézou.

  • 9

    Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.

  • 10

    Tento dresink je výtečný ke kuřeti a lze jej použít i jako marinádu.

Komentáře k receptu