Dýně v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1.5 kg Dýně
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 986 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 5568.6 mg
  • Vláknina 19715.6 mg
  • Vitamín A 19715.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 161.5 mg
  • Vitamín E 17 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.

  • 2

    Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.

  • 3

    Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.

  • 4

    Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.

  • 5

    Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.

  • 6

    Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.

  • 7

    Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.

Komentáře k receptu