Kuře v páře z Jün-nanu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1048 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 281.3 mg
 - Draslík 887.2 mg
 - Vláknina 2600 mg
 - Vitamín A 2600 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
 - 
                                2
Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.
 - 
                                3
Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.
 - 
                                4
Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.
 - 
                                5
Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.