Kořenící směs Adobo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 35 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.8 mg
- Vláknina 8367 mg
- Vitamín A 8367 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut. 
- 
                                2Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek. 
- 
                                3Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme. 
- 
                                4Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily. 
- 
                                5Použijeme jako marinádu na masa. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        