Jablkové bábovičky z mandlového těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 39 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 104.8 mg
- Draslík 335.4 mg
- Vláknina 11838.5 mg
- Vitamín A 11838.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytá, na dílky nakrájená jablka, 1 lžíci másla, citronovou šťávu a 2 lžíce cukru dusíme 4 minuty, a potom necháme vychladnout. 
- 
                                2Z mouky, mandlí, zbylého másla, soli a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu. 
- 
                                3Plech s vytvarovanými bábovičkami vymastíme máslem. Ze 2/3 těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát. Formičky vyložíme těstem a na těsto rozložíme podušená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme plát, vypichujeme z něho kolečka o velikosti báboviček a položíme je na jablka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a bábovičky pečeme asi 30 minut. 
- 
                                4Po vyklopení z formiček můžeme bábovičky podávat ještě vlažné. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        