Koláč z červeného vína
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 26 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 231.5 mg
- Vláknina 2385.5 mg
- Vitamín A 2385.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku. 
- 
                                3Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut. 
- 
                                4Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        