Pečené hlávkové zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 108.1 mg
- Draslík 348.3 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                3Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. 
- 
                                4Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        