Masové šátečky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3295 kcal
 - Sacharidy 205 g
 - Tuky 228 g
 - Sodík 1098 mg
 - Bílkoviny 110 g
 - Uhlovodany 198 g
 - Cholesterol 849.3 mg
 - Draslík 1700.8 mg
 - Vláknina 22689 mg
 - Vitamín A 22689 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 94.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme. Ze začátku těsto promícháme vidličkou a přiléváme asi 2 dl vody.
 - 
                                2
Když máme vše spojené, těsto vypracujeme rukama. Mělo by být středně tuhé. Válečkem rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce asi 5x5 cm velké.
 - 
                                3
Mleté maso v misce smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Lžičkou nabíráme maso a poklademe ho do středu čtverečků těsta. Každý čtvereček přeložíme do tvaru šátečku a kraje k sobě dobře přitiskneme.
 - 
                                4
Šátečky vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut. Uvařené šátečky vybereme sítkem z vody a naskládáme do zapékací mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem a smetanou, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby asi na 15 minut.
 - 
                                8