Vepřová krkovice pečená na zelenině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 213 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 217.1 mg
- Draslík 494.3 mg
- Vláknina 8034 mg
- Vitamín A 8034 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, očištěné šalotky rozpůlíme, česnek oloupeme. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny. 
- 
                                2Maso nevykosťujeme, jen osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Poté maso vložíme do pekáče, obložíme česnekem, šalotkami, zeleninou, zalijeme pivem a v troubě předehřáté na 210 °C rychle zapečeme. Poté maso přikryjeme poklicí, teplotu v troubě zmírníme a pečeme, až je maso měkké. Aby mělo maso zlatavou barvu a křupavou kůrku, odklopíme poklici asi deset minut před koncem pečení. 
- 
                                3Maso servírujeme s upečenou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        