Novojičínské placičky s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 273.6 mg
 - Vláknina 9983.8 mg
 - Vitamín A 9983.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sůl, drcený kmín, pepř a kysané zelí. Vše promícháme, dáme na pomoučený vál a těsto na vále dobře rukama prohněteme. Rozdělíme ho na menší díly a každý vyválíme na placičku přibližně o průměru 8-10 cm a o síle 1 -1.5 cm.
 - 
                                2
Plech vytřeme olejem, placky poskládáme s menší mezerou od sebe, potřeme je rozpuštěným sádlem (2 lžíce), posypeme trochu kmínem (1.5 lžičky) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut dozlatova. Podáváme je horké i studené.