Goánská hovězí fašírka
Suroviny
- 800 g Hovězí maso mleté
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 hrnek Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 246.2 mg
 - Draslík 583.8 mg
 - Vláknina 1472.3 mg
 - Vitamín A 1472.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nasekáme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, smícháme s kořením, osolíme a přidáme do mletého masa.
 - 
                                2
Ze směsi vytvoříme šišku, podélně v ní vymáčkneme hlubokou rýhu a do ní vložíme 3 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Šišku opět uzavřeme a vložíme do pekáče s olejem. Zbylé vejce rozšleháme, potřeme maso, podlijeme trochou vody a dáme péci do vyhřáté trouby. V polovině pečení přidáme protlak, podlijeme a dopečeme.