Zapečený krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 8 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 104.2 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 930.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku. 
- 
                                2Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice. 
- 
                                3Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat. 
- 
                                4Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut. 
- 
                                5Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        