Úhoř se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 633 mg
 - Vláknina 16130 mg
 - Vitamín A 16130 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu vyvrhneme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na 4 špalíky. Do masa uděláme příčné zářezy a celé špalíky potřeme sardelovou pastou.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme rybu, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. V průběhu pečení rybu kontrolujeme, popřípadě ji otáčíme a podléváme vývarem.
 - 
                                3
Upečenou rybu upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme výpekem z pekáčku a posypeme posekanou petrželkou.