Anna brambory
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 730.5 mg
- Vláknina 9130 mg
- Vitamín A 9130 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia. 
- 
                                2Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        