Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Pórek
- 60 g Žampiony čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 130 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bujón hovězí
- 3 ks Karotka
- 3 ks Bobkový list
- 4 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Karotka
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 kg Vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 70 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 271 mg
- Draslík 1076.8 mg
- Vláknina 9075.8 mg
- Vitamín A 9075.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. 
- 
                                2Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití. 
- 
                                3Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. 
- 
                                4Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit. 
- 
                                5Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        