Gemfish zapečená s bramborovou kaší a zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153.6 mg
- Draslík 784.8 mg
- Vláknina 5336 mg
- Vitamín A 5336 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 96.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme a společně s horkým mlékem a máslem rozmačkáme na kaši. Tu osolíme a rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Přelijeme třetinou zakysané smetany a posypeme najemno nakrájenou cibulí. 
- 
                                2Na kaši poklademe ryby a posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Přelijeme větší částí zbylé smetany a zaprášíme mletou paprikou. 
- 
                                3Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a cca 30-35 minut zapečeme dozlatova. 
- 
                                4Rozdělíme na talíře, každou porci dozdobíme lžící smetany a poprášíme paprikou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        