S čočkou parmice
Suroviny
- 100 g Čočka zelená Puy
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Parmice
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 122.5 mg
 - Draslík 1004.1 mg
 - Vláknina 8811.5 mg
 - Vitamín A 8811.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Omyjeme papriky, dáme je do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme olej, rozmarýn a pečeme 9 minut. Papriky vyndáme, vložíme je do misky a zakryjeme fólií, aby se zapřily. Poté je oloupeme, nakrájíme, osolíme a očesnekujeme.
 - 
                                2
V osolené vodě uvaříme čočku s tymiánem. Scedíme, smícháme s balzamikovým octem a olejem.
 - 
                                3
Omyjeme a osušíme parmici, osolíme ji a opečeme ve woku na olivovém oleji kůží dolů 4 minuty. Poté obrátíme a ještě 1 minutu opékáme. Na pánev přidáme prohřát papriky.
 - 
                                4
Upečenou rybu položíme na talíř na čočku s upečenou paprikou a zakápneme olivovým olejem.