Kakaový dort s hruškami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 5900 kcal
- Sacharidy 1560 g
- Tuky 12 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 1538 g
- Cholesterol 141.8 mg
- Draslík 14149.7 mg
- Vláknina 275978 mg
- Vitamín A 275978 mg
- Vitamín B6 5.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 170C. 
- 
                                2Riccottu promícháme s cukrem, žloutky, moukou, kakaem, přidáme droždí a špetku soli. Poté do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přidáme 6 datlí a 80g hrušek nakrájených na kostičky. Směs vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme 50minut. 
- 
                                3Mezitím nakrájíme zbylé hrušky a datle na plátky. Vychladlý dort nakrájíme a podáváme ozdobený plátky ovoce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        