Basilejská srdíčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 31 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 1 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 77.9 mg
- Vláknina 625 mg
- Vitamín A 625 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bílky vyšleháme ve sníh a smícháme je s griotkou, cukrem a kořením. Přidáme i strouhanou čokoládu a mleté mandle. 
- 
                                2Vypracujeme těsto, které zabalíme a dáme ztuhnout do lednice. 
- 
                                3Vyválíme ho na plát mezi dvěma fóliemi. 
- 
                                4Z těsta vykrajujeme srdíčka, jejich okraje obalíme v cukru krystal a necháme zaschnout do druhého dne. 
- 
                                5Poté pečeme 3-5 minut na 250 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        