Zdobená čokoládová srdíčka s krémem
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Tuk Hera jedlý
- 140 g Cukr moučka
- 100 g Tuk ztužený
- 100 g Čokoláda hořká
- 100 g Čokoláda bílá
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Salko karamel
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 42 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 53.4 mg
- Draslík 83.8 mg
- Vláknina 3458 mg
- Vitamín A 3458 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko. 
- 
                                2Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě. 
- 
                                3Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky. 
- 
                                4Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme. 
- 
                                5Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém. 
- 
                                6Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je. 
- 
                                7Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou. 
- 
                                8Po ztuhnutí podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        