Vitacitová buchta
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 500 g Tvaroh jemný
 - 150 g Cukr krupice
 - 240 g Mouka polohrubá
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 balení Vitacit
 - 2 balení Pudink vanilkový
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 8 polévková lžíce Cukr krupice
 - 8 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 108.9 mg
 - Draslík 232.8 mg
 - Vláknina 3117.5 mg
 - Vitamín A 3117.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vytřeme rozpuštěným máslem, troubu předehřejeme na 160 °C.
 - 
                                2
V míse promícháme všechny suroviny, vzniklé těsto natřeme na plech a upečeme dozlatova.
 - 
                                3
V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh a ochutíme rumem.
 - 
                                4
Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a na něj rozetřeme prochladlou polevu. Necháme zcela ztuhnout a podáváme.
 - 
                                5
Polevu připravíme pečlivým smícháním všech surovin, dbáme, aby se nedělaly hrudky. Směs necháme za stálého míchání přejít varem. Poté vychladíme ve studené vodě.