Jihočeské zelňáky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 4 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 334.6 mg
- Vláknina 11263.6 mg
- Vitamín A 11263.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kysané zelí nadrobno překrájíme. 
- 
                                2Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem. 
- 
                                3Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky). 
- 
                                4Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        