Zapečená rýže s telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4252 kcal
 - Sacharidy 319 g
 - Tuky 202 g
 - Sodík 5017 mg
 - Bílkoviny 269 g
 - Uhlovodany 319 g
 - Cholesterol 1340.7 mg
 - Draslík 3125.6 mg
 - Vláknina 26666.8 mg
 - Vitamín A 26666.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na malé kousky nakrájíme maso.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Promícháme a 3 minuty smažíme, dokud se šťáva nevypaří.
 - 
                                4
Zalijeme 0.5l vývaru a doměkka dusíme.
 - 
                                5
Přidáme strouhanku, nakrájené sardelky a citrónovou kůru.
 - 
                                6
Rýži vysypeme do litru hovězího vývaru.
 - 
                                7
Uvaříme téměř doměkka a necháme vychladnout.
 - 
                                8
Vmícháme vejce a osolíme dle chuťi.
 - 
                                9
Vymažeme zapékací mísu máslem, dáme do ní polovinu rýže a uhladíme povrch.
 - 
                                10
Na rýži upravíme maso i se šťávou a rozetřeme na něj druhou polovinu rýže.
 - 
                                11
Přiklopíme poklicí a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut při 200 stupních.
 - 
                                12
Telecí maso s rýží podáváme v zapékací formě. Výborné jsou s houbovou omáčkou.