Pomerančové fíky s medem pečené na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Mascarpone
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 24.2 mg
  • Draslík 564.9 mg
  • Vláknina 14080 mg
  • Vitamín A 14080 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomeranče vylisujeme šťávu a nastrouháme kůru.

  • 2

    Fíky rozkrojíme na poloviny, rozdělíme je řeznými plochami nahoru na čtverce alobalu, pokapeme pomerančovou šťávou, medem a posypeme kůrou z pomeranče. Rohy alobalu spojíme a přeložíme.

  • 3

    Grilujeme na venkovním grilu na mírně vychladlém uhlí 15-20min nebo v troubě předehřáté na 200C 10-15min.

  • 4

    Podáváme horké s mascarpone.

Komentáře k receptu