Jablkové čatní s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Jablka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 265.9 mg
  • Vláknina 8998.7 mg
  • Vitamín A 8998.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí je umeleme. Přidáme nasekané ořechy, cukr, ocet, sůl, pepř, chilli koření a do plátýnka svázané hřebíčky. Směs za častého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Odstraníme hřebíčky, ještě horké čatní naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme.

  • 3

    Podáváme k masům.

Komentáře k receptu