Grilovaný biftek s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 559 mg
  • Vláknina 457 mg
  • Vitamín A 457 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první si připravíme česnekové máslo smícháním citronové šťávy, se dvěma lžičkami drceného česneku, sušenou petrželkou a přirozeně změklým čerstvým máslem.

  • 2

    Odložíme do chladu a přichystáme si 4 porce, cca po 150 g, hovězí svíčkové. Porce masa potřeme olejem, který jsme smíchali se lžičkou drceného česneku, pepřem a solí.

  • 3

    Grilujeme cca 10 minut po každé straně tak, aby byl biftek propečený. Podáváme na předem předehřátých talířích s porcí česnekového másla.

Komentáře k receptu