Ražniči z jater a žampionů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra telecí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 350 g Žampiony čerstvé
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 295.5 mg
  • Draslík 540.2 mg
  • Vláknina 3229.8 mg
  • Vitamín A 3229.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky. Stejně nakrájíme i chléb a očištěná játra.

  • 2

    Na grilovací jehly navlékneme střídavě houby, játra a chléb a vše pokapeme rozpuštěným máslem. Pečeme nad ohništěm.

  • 3

    Po skončení tepelné úpravy ražniči osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu